Een dag bij Tante Tas
Een dagritme geeft rust, structuur en duidelijkheid. KinderIMG_1118en weten hoe de dag verloopt en dit geeft hen een veilig gevoel. Het dagritme is een leidraad, hier kan altijd vanaf geweken worden. De behoeften van het kind staan voorop en we gaan samen op een ontspannen/gezellige manier de dag door.

De tijden zijn enkel een indicatie om u als ouders een beeld bij onze dag te geven. Als het mooi weer is kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de lunch buiten is, of dat we langer buitenspelen als de kinderen heerlijk spelen. Afhankelijk van de groepssamenstelling kan er van dit dagritme afgeweken worden. Slaaptijden verschillen per kind, dus kunnen anders zijn dan in dit dagritme genoemd. Ook baby’s volgen hun eigen ritme.

07:00 tot 09:00 uur
De kinderen worden gebracht en mogen vrij spelen. Eventuele bijzonderheden worden doorgesproken. Samen zwaaien we papa of mama uit. We ruimen rond 09:00 gezamenlijk op.

09:00 tot 10:00 uur
Opening van de dag. We dansen even voor de ochtendbeweging waarna we aan tafel of in de kring gaan. Hier zingen ‘goedemorgen’ en kijken wie er allemaal zijn. We praten over de dag/het seizoen. Dit doen we met ons “dagbord” en onze handpop de uil. We praten over wat kinderen hebben meegemaakt, lezen een boekje, zingen liedjes of maken muziek. Als we iets te vieren hebben (verjaardag of gelegenheid) zullen we dit ook aan tafel doen. We eten fruit en drinken sap of thee/water/ranja. Daarna is het tijd voor schone luiers. Oefenen met het potje/toilet gaat natuurlijk gewoon tussendoor!

10:30 tot 12:00 uur
Een gerichte activiteit, vrij spel, of een uitstapje (indien de bezetting het toelaat). Binnen of buiten, afhankelijk van het weer.

12:00 tot 13:00 uur
We eten samen boterhammen of ander lekkers (tosti/ei, bij uitzondering pannenkoeken) en drinken melk. Daarna is er tijd voor het verschoon- en toiletbezoek. De kinderen die tussen de middag slapen oefenen met uitkleden. Tot slot is er nog even tijd om gezellig een boekje te lezen of liedjes te zingen.

13:00 tot 15:00 uur
Middagslaapje voor de “oudere” kinderen. Kinderen die wakker blijven doen het even lekker rustig aan, kleuren aan tafel, met een puzzel of boekje op de bank of vrij spel. Afhankelijk van de behoefte, is daarna vaak het moment dat ik met hen extra activiteiten of een spel doe.

15:00 tot 15:30 uur
We drinken thee/water/ranja met crackers of een tussendoortje. Rond 15.00 krijgen de kinderen een schone luier of gaan we naar het toilet. Enkele “jongsten” gaan nog een slaapje doen.

15:30 tot 17:00 uur
De kinderen mogen vrij spelen, een spelletje doen, of we knutselen nog iets moois. Bij mooi weer kunnen we nog lekker buiten in de tuin spelen of in de buurt.

17:00 tot 18:00 uur
Nog even de luiers controleren en tijd voor een opfrisbeurt. De kinderen krijgen rond 17.00 een soepstengel of iets hartigs (groene of rauwkost bijvoorbeeld) en iets te drinken.

Aan het einde van de dag worden de laatste kinderen opgehaald. Tot die tijd doen we een spelletje, puzzeltje, lezen we een boekje of gaan we bij mooi weer nog lekker even naar buiten! Tijdens de overdracht vertel ik over de dag en eventuele bijzonderheden.

“Tante Tas” is een flexibele gastouder, de tijden zijn een indicatie. Uw kind kan tegen meerprijs mee eten met de avondmaaltijd. Deze is rond 18.00/18.30. Indien uw kind mee-eet met het gezin, dan vragen we u om niet voor 19.00 op te halen, zodat we in alle rust de avondmaaltijd kunnen eten. Mocht dit het geval zijn, dan hoor ik dat graag vooraf of dezelfde dag voor 15.00 uur.

IMG_1126