Dieren kunnen een huis gezelliger maken, en kunnen echte vriendjes zijn van kinderen. Ook voor de ontwikkeling van de sociale vaardigheden en het ontwikkelen van verantwoordingsgevoel is het gunstig om samen voor de dieren te zorgen. Ze kunnen ook bijdragen aan een gevoel van veiligheid.

Onze diertjes zijn allen vriendelijk en gewend aan (kleine) kinderen. Ik leer de kinderen om met respect om te gaan met de dieren. Elke dag mogen ze helpen met het verzorgen ervan. Samen zorgen we voor vers water en voer.

Tante Tas heeft 2 katten, Tigo en Saartje. Tigo (9 jaar) is een actieve kat, die zo nu en dan een aai komt halen maar over het algemeen is hij overdag buiten. Saartje is jong en speels, en houdt ervan om met een balletje te spelen. Ze is geboren in april 2017.

IMG_0118

In onze tuin wonen onze konijntjes in hun mooie verblijf. Pim & Lizzy zijn broer en zus en Lotje is hun vriendinnetje. Ze zijn alledrie nog erg jong (maart 2016 geboren) en erg nieuwsgierig! Ze komen altijd even kijken als er iemand bij het hok staat en houden ervan om aandacht te krijgen. Soms mogen ze door de tuin huppelen.

IMG_1131 (1)

En dan hebben we nog Harry. Harry woont op onze zolder, een baardagame. Harry is erg rustig en zit graag in z’n terrarium. Erg interessant om naar te kijken!
Kortom; bij Tante Tas is er altijd wel een diertje te verzorgen!

harry